Szóval szeress! – Nagyheti böjt kicsit másképp

Szerző: | 2020. április 4.

5 az 1-ben: Szóval szeress! Ötször annyi jó szó, mint elmarasztaló!

“Élet és halál van a nyelv hatalmában, amelyiket szereti az ember, annak a gyümölcsét eszi.” (Péld, 18:21)

Kutatások tanúságai szerint az éltető szeretetkapcsolatok egyik fontos jellemzője, hogy a felek a kommunikációjukban ötször annyi pozitív üzenetet küldenek a másik felé, mint amennyi negatívat. Ez nem is olyan könnyű, pláne, ha a nap jelentős részét egy fedél alatt tölti a család – adott esetben hetekig. 

A ti családi kapcsolataitokban vajon milyen ez az arány? Amennyiben még nem 5:1, az előttünk álló nagyhéten egy játékra hívunk benneteket. Ehhez a játékhoz nincs szükség plusz idő és pénzráfordításra, „csak” tudatos odafigyelésre és elszántságra. Kerülöm velük szemben a kritikát, ami – akár igazam van, akár nincs – mindig eltávolít egymástól. Mi a fontosabb, hogy kinek van igaza vagy a kapcsolatunk?

Emellett észreveszem a szeretteim értékeit és megajándékozom őket azzal, hogy ezt szavakban is kifejezem. A feladat egyszerűnek tűnik, de nem mindig könnyű. Érdemes naponta feljegyezni a tapasztalataidat. Korábban már hirdettünk hasonló játékot: akik kitartottak, nagyon szép gyümölcseit tapasztalták meg a szerető szavaknak. Inspirációként a csatolmányban olvasható napra egy-egy elismerő mondatkezdés a hét minden napjára.

Készen álltok erre a kihívásra? 

Azok között, akik húsvét után, április 19-ig röviden megosztják velünk tapasztalataikat a csaladkozpont@gmail.com címen, 3 páros randijegyet sorsolunk ki, ami a karantén után offline beváltható lesz a Millenniumi Kávéházban.

a CsaládKözPont csapata

 

 Vasárnap: Ma is rácsodálkoztam arra, hogy….

Hétfő: Azt tanulom Tőled, hogy….

Kedd: Azt csodálom Benned, hogy….

Szerda: Igazi ajándéknak élem meg a kapcsolatunkban….

Csütörtök: Amit mindig is becsültem Benned:

Péntek: Hálás vagyok Neked, hogy….

Szombat: Kiegészítesz engem abban, ….

Vasárnap: Gyógyítólag hatsz rám, ….