Beszélgetőtárs-szolgálat

Szerző: | 2020. április 6.

A Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat „Legyünk Isten meghallgató, odafigyelő, tapintatos, türelmes, érdeklődő arca a másik ember számára” mottóval Beszélgetőtárs – szolgálatot működtet a Szeged-Csanádi egyházmegye területén található klinikákon, kórházakban.
Munkatársainkkal igyekeztünk megtalálni azt a helyet és kapcsolódási módot, ahol a legtöbbet tehetünk azokért, akiket a látogatási tilalom idején nem lehet felkeresni, akiket nem tudnak a rokonok, barátok, ismerősök a személyes jelenlétükkel támogatni.
Arra hívjuk a betegeket, hogy a látogatási tilalom ideje alatt telefonon, internetes vonalon keressék fel munkatársainkat, akik várják hívásaikat, akikkel megoszthatják gondolataikat, örömüket, fájdalmukat. Ezek a hívások elfogadó, együttérző emberi beszélgetések, egy kapcsolódási lehetőség a külvilággal, mintha hívná a jószomszédját vagy a munkatársát, elmondhatja érzéseit, félelmeit és kérdezhet, érdeklődhet a külvilágról.
Az intézetek osztályain kihelyezett plakátokon, valamint a pasztoralis.hu honlapon találhatják meg munkatársaink és katolikus kórházlelkészeink elérhetőségeit mindazok, akik jó szóra, figyelemre, egy jó beszélgetésre vágynak.

Máramarosi Mária koordinátor

A látogatási tilalom ideje alatt munkatársaink elérhetők
az alábbi időpontokban telefonon, illetve internetes vonalon: