Szerelmes Kalandtúra Gyulán és Makón

Szerző: | 2021. február 17.

Gyula

Az Egyházmegyei CsaládKözPont és Nádiboldogasszony Plébánia együttműködésében 2021. február 13-án szombaton délután Gyulán 17 házaspár indult Szerelmes Kalandtúrára Gyula belvárosában. A párokat a templomból indította útra Kovács Péter békési helynök atya a munkatársaival. Itt kapták meg a Kalandtúra feladatait tartalmazó borítékot. A helyi nevezetességek útvonalához illeszkedtek a párok beszélgetés témái is a megismerkedéstől, a párkapcsolatba hozott értékeken, a hétköznapi apró szeretetmegnyilvánulások tudatos számbavételén és a játékosságon keresztül az egymásnak mondott áldásig – a szegedi játék feladatait kreatívan helyiekre alakítva, „gyulajosítva”.

A résztvevők között voltak Békéscsabáról, Szabadkígyósról érkező párok is. A napsütéses, de hideg délutáni séta után forralt bor és tea, valamint a helyiek szép kézműves ajándékai várták a mosolygó, csillogó szemmel érkező párokat a plébánia nagytermében.

Makó

Makón először a plébános atyával vette fel a CsaládKözPont a kapcsolatot, hiszen ő ismeri legjobban a közösséget. Rajta keresztül a szervezésbe bekapcsolódott néhány házaspár. A városban működik Házas hétvégés csoport, akik lelkesen segítettek a kalandtúra előkészítésében, a jelentkezések kezelésében, ötleteket adtak az állomások helyszínére, sőt még vállalták a helyi média érdeklődésére a telefonos tájékoztató interjút is. 18 házas- és jegyespár jelentkezett, de végül 19 pár teljesítette a túrát nemcsak Makóról, hanem Szegedről és Hódmezővásárhelyről is.

Bár február 13-án, szombaton igencsak hideg volt, aznap még az ég is mosolygott: gyönyörű napsütésben indulhattak útnak a vállalkozó párok. A további helyszínek, valamint a kapcsolatukat érintő kérdések és különböző játékos feladatok lapultak abban a borítékban, amit a túra elején, a templomban kaptak meg.

Nagyon jól esett a megfáradt (néha kicsit didergő) házaspároknak a plébános atya által készített finom forraltbor és a meleg tea a túra utolsó, befejező állomásán. Mosolyogva, jókedvűen, néha kicsit megilletődve számoltak be élményeikről. Volt, aki azt jegyezte meg, hogy az állomások helyszínei az első randevújaik helyszínei is voltak egyben. Az ajándékbögréknek, melyeket az idei jelmondat díszített, mindannyian örültek.