Ökumenikus záró istentisztelet: Egymás tisztogatása és felfedezése mindig feladat

Szerző: | 2021. február 15.

A járványhelyzet miatt zömmel az interneten zajlott a 13. házasság hete Szegeden, nagy volt az érdeklődés az online programok iránt. A rendezvénysorozat ökumenikus istentisztelettel zárult vasárnap, mely során Thorday Attila esperes, újszegedi plébános hirdetett igét.

A rendezvénysorozat rendszerint ökumenikus istentisztelettel zárul, melynek évek óta a Honvéd téri református templom ad otthont. Idén a járványhelyzet miatt az igehirdetés az online térben zajlott vasárnap, ahol Kereskényi Sándor református lelkész köszöntötte a nézőket.

– A házasság kezdete, a szerelem olyan, mint az autóban az önindító. Begyújtja a motort, és az elkezd működni, de utána működtetni kell. Nem elég csak túlélni egy napot, hanem örökkévalóságra kell tervezni – fogalmazott.

Az istentiszteleten Thorday Attila a Teremtés könyvének egyik legalapvetőbb tanítását hangsúlyozta.

– „Azt mondta az Úristen, alkossunk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra”. Hitvestársakként lássátok meg egymásban, hogy a teremtő Isten képmásai vagytok. Egymás tisztogatása és felfedezése mindig feladat, tíz, húsz, hatvan év után is. Gyönyörű feladat egymásból kiszeretni azt a jót, ami benne van a másikban. Mindig megerősíthet, ha abban a tudatban éltek, hogy Krisztus szeretete fűzött össze benneteket – mondta.

forrás: delmagyar.hu