Záró istentisztelet a Honvéd téri Református Templomban

Szerző: | 2018. február 28.

2018. február 18-án, korábbi felkérésünknek eleget téve dr. Fekete Károly püspök úr igehirdetéssel szolgált templomunkban. Meghívásunk apropója a 10. jubileumi alkalommal megrendezett “Házasság Hete” volt. A kezdeményezés Kondé Lajostól, a Szegedi Fogadalmi Templom (ismertebb nevén: Dóm) plébánosától indult. A plébánia családgondozó csoportjának lendületes csapata meghívót küldött a szegedi ökumenikus lelkészkörben dolgozó munkatársakhoz. Aktív szolgálattal a Honvéd téri református gyülekezet lelkészei, dr. Kereskényiné Nemes Lívia és férje, valamint a szegedi baptista közösség lelkésze: Balogh Barnabás válaszolt, akik azóta is tevékeny szervezői-társai a házasságot, családokat megmozgató, nyolc napig tartó rendezvényeknek.
Püspök úr a Prédikátor 4,9-12 alapján beszélt arról a szent kapcsolatról melynek fenntartója a “hármas fonál” harmadik tagja: a szerető, házastársakat megáldó Isten.
Az esemény ökumenikus jellegének felemelő bizonyítéka volt a Dóm plébánosának, Kondé Lajosnak igeolvasása (Ef 5,21-33), a baptista lelkész feleségének, Baloghné Kovács Magdolna imádsága, és az Újszegedi katolikus gyülekezet Szent Cecília kórusának, a szegedi Baptista Gyülekezet kórusának, valamint a vendéglátó, Honvéd téri Református Egyházközség Szegedi Kis István Kórusának, Dajka Zsanett exmisszus hallgató által vezetett úrvacsorai közösséget is szolgáló éneklése.
Az istentisztelet után meghallgattuk Falucskai Henriett klinikai szakpszichológus előadását a dicséret szerepéről, majd szeretetvendégségen vettünk részt, melyet a Szegedi Fokolare közösség és a házigazda Honvéd téri Református Gyülekezet tagjai készítettek elő közösen.

Köszönjük mindenkinek, aki elfogadta meghívásunkat, és ezzel segített egy valódi szeretet-közösséget létrehozni!

Dr. Kereskényi Sándor