ZarándokTábor – Apa-fiú zarándoklat, Tihany-Pannonhalma 2023. augusztus 11-17.

Szerző: | 2023. április 18.

Apa-fiú zarándoklat, Tihany-Pannonhalma 2023.08.11-17.

Örömmel várjuk azoknak az apáknak a jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy gyalogos zarándokúton a fiukkal! Az együtt végigjárt útvonal során sok lehetőség lesz egymással beszélgetni: apák és fiak, apák és apák, fiak és fiak között. Önmagunkkal, a többiekkel és Istennel is találkozhatunk ezekben a napokban. A külső úton, egy belső utat is végigjárunk, a természet és egymás közelségében.

Az útvonalról: 

Tihany és Pannonhalma között már sok éves hagyománya van a közösségi ill. egyéni zarándoklatoknak. A ZarándokTábor útvonalát a már működő csoportos zarándoklatok (Barátok Útja, Szent Benedek zarándoklat) ill. a térségben vezető kijelölt turista- és zarándokutak nyomvonalának tanulmányozása után túlnyomórészt a Szent Jakab zarándokút mentén jelöltük ki.

Az út Tihanyból Sajkod, Aszófő, Örvényes, Vászoly, Vöröstó, Nagyvázsony, Úrkút, Városlőd, Bakonybél, Fenyőfő, Bakonyszentlászló, Gic és Ravazd érintésével vezet Pannonhalmára. Az útvonal bencés érintettségű, hiszen a Tihanyi Bencés Apátságtól indul, majd a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor érintésével ér a Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz, mely 996-os alapításától kezdve folyamatosan bencés monostorként működik, s Magyarország egyik kiemelkedő történelmi, egyházi és kulturális központja. Az apátság bazilikája Szent Márton, Magyarország védőszentjének tiszteletére van felszentelve.

Napi távok és szintek:

 1. nap: Tihany-Aszófő hegyen át 7,4 km/bicikliúton 6 km  CSOMAGSZÁLLÍTÁS-MENTES NAP!
  (indulás előtt Tihanyban opcionális körséta csomag nélkül 4,5 km + oda-vissza a strand 2,5 km)
 2. nap: A) Aszófó-Vöröstó 14,1 km (25 fő alatti csoportok) CSOMAGSZÁLLÍTÁS-MENTES NAP!
 3.          B) Aszófő-Nagyvázsony 16,5 km (25 fő feletti csoportok) CSOMAGSZÁLLÍTÁS-MENTES NAP!
 4. nap: A) Vöröstó-Városlőd 25,9 km (25 fő alatti csoportok)  +470 m/-464 m
 5.          B) Nagyvázsony-Városlőd 23,2 km (25 fő feletti csoportok)
 6. nap: Városlőd-Bakonybél 18,5 km +367 m/-385 m
 7. nap: Bakonybél-Bakonyszentlászló 21,1 km
 8. nap: Bakonyszentlászló-Pannonhalma 25,8 km +567 m/-527 m
 9. nap: Pannonhalma: igény szerint
  ÖSSZTÁV 112,8 km

A résztvétel díja:

A résztvétel díja fejenként 56.000. Ft lenne, de a Szeged-Csanádi Egyházmegye a bejelentkező apa-fiú páros egyik tagjának a résztvételi díját teljes egészében támogatja, így az két fő számára mindösszesen 56.000. Ft. (Aki esetleg több fiával is jelentkezne, azt kérjük külön keressen bennünket.)

Mit tartalmaz a részvételi díj?
 • Szállást 6 éjszakára egyszerű zarándokszálláson, mely lehet gyermek- és ifjúsági táborhely, iskolai tornaterem, egyházi szálláshely, plébánia, matracszállás vagy kiépített sátortábor saját hálózsákhasználattal.
 • A megérkezés napján vacsorától a hazautazás napján ebédig napi háromszori étkezést, amiből egy meleg étkezés.
 • Kezdőcsomagot, amely tartalmaz fejenként egy zarándokfüzetet, egy zarándoktáboros pólót és egy kitűzőt, valamint csoportonként egy elsősegélycsomagot, amit a csoport útközben használhat, majd az út végén lead.
 •        A csomagok szállítását a táborhelyek között azokon a napokon, amelyeken az egyes útvonalaknál csomagszállítást biztosítunk. (A zarándoktáborban pedagógiai és lelki szempontból azt javasoljuk, hogy mindenki vigye a saját hátizsákját. Idén minden útvonalon lesz minimum egy CSOMAGSZÁLLÍTÁS-MENTES NAP!).
 •      Az útvonal végigjárása után fejenként egy kitűzőt.

A részvételi díj nem tartalmazza a zarándoktábor kiinduló pontjára történő odautazás és a záró pontról való hazautazás költségét!

  Előzetes jelentkezés az alábbi linken lehetséges: (létszám: max. 24 fő)

https://docs.google.com/forms/d/1V9O6SkUn8UDhrXtwY750L3bLNdfJgmZ1FNLPt5I1_pA/edit

Az előjelentkezés határideje: május 12. (Utána minden bejelentkezővel személyesen felvesszük a kapcsolatot)

A felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk a 06-20/ 82-80-476 telefonszámon.