Szent László Focitorna 2.0.1.8.

Szerző: | 2018. március 26.

A Szent László évhez kapcsolódva, tavaly a Szeged – Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja focitornát hirdetett 30 év feletti férficsapatok számára. Olyan „lovagi tornát”, ahol nem fegyverekkel, hanem labdával küzdenek meg egymással a plébániákhoz vagy más egyházi közösséghez kapcsolódó csapatok, akár régóta összejárnak, akár csak erre az alkalomra álltak össze.

Az együtt töltött nap olyan örömteli volt, hogy a torna sorozattá alakult. Ezért megrendezték a második tornát, a Szent László focitorna 2.0.1.8.-at!

Mint szervezők fontosnak tartjuk, hogy legyenek olyan közösségi alkalmak, amelyek kimondottan férfiaknak szólnak. A férfias küzdelemnek is legyen ilyenkor helye, de egy asztal köré is le tudjanak ülni egymással a résztvevők. És mivel több helyről érkeztek a csapatok, így sokszínű lett a találkozó. Az alábbi csapatok neveztek a focitornára: Piarista Apafoci, Mórahalom-NOE, Makó-SZIGNUM, Karolina Apacsapata, Békéscsaba-Savio, Kistelek-ÁFG, Szeged-K and K.

A küzdelmes nap végén a bronzérmet a Savio csapata nyerte el, az ezüstérmet pedig a Karolina Apacsapata. A Szent László-vándorkupát pedig az ÁFG Kistelek csapata vitte el. Jövőre megint megküzdünk a trófeáért!