Spiritualitás a házasságban – online workshop

Szerző: | 2021. február 10.

Nekünk szól a workshop, akik úgy tapasztaljuk, hogy létezik, nálunk nagyobb, minket meghaladó, Akire tekintve, életünk forrása és értelme után kutatunk. Ezzel a tudással élni bátorító erőforrás és frusztráló kihívás is lehet. Spiritualitásunk személyes, de a közösségeinkben érlelődik és lesz nyilvánvalóvá annak tartalma. Sokszor alapvetésnek vesszük, hogy házastársi közösségünkben együtt haladunk spiritualitásunkban, értjük egymást. Ám néha észrevesszük, hogy ez az egyértelműnek vélt alap a közös rítusok vagy vallási cselekvések mögött meginog. Másokkal osztjuk meg, vagy privatizáljuk spirituális élményeinket, gondolatainkat, ebből adódó vágyainkat. Eltérő fejlődésünk nyomán más következtetéseket vonunk le, vagy gyakorlatra jutunk. Vajon szükségszerű-e ez, mi okozza és mit okoz, ha így van? Hogyan támogathatja személyes spirituális fejlődésünk a házasságunkat, házasságunk titkának egyre mélyebb értése hogyan járul a spiritualitásunkhoz?

Zárómondatok a pároktól, hogy mit kaptak a workshopon egymástól és az előadóktól:

Változnak a dolgok. Sokféleképpen láthatjuk egymásban az Istent.
Isten szeret. Istenkép keresésre hív. Nem tudom, hogy mi az én képem.
Annyira jó, hogyha én vagyok nehezebb helyzetben, akkor a másik kihúzta a másik éli nehezebben a mindennapokat, ott vagyok én.
Ezerszer is igen.
Változáshoz kapcsolódva. Rácsodálkoztam a férjemre. Lehet folyamatos aha-élményünk. Megnyugvást és témákat, és kérdéseket kaptunk.
A hitre vonatkozó állításainkat egyeztetni kell, mert nagyon mélyen határozzák meg a cselekedeteinket. A A feleségemmel közös programon vettünk részt. Ő előttem megy az elmélyülésben. Ez inspirál engem.
A változás és a különbözőség frissen tart. Fejleszt, épít. A különbözőségek fogaskerekei tartanak egyben, és viszik előre a kapcsolatot. A spiritualitásunkban a változás élő dolog.
Újratervezés. Van aki az autópályán, van aki a falvakon…az út előtt egyeztessük, hogyan állítsuk be a gps-t.
Hagyományok eltaszítása, hogy újabbakat lehessen kialakítani. Másoknak is fontos a házasságok életében.
Hitben való elmélyülés 4 lépcsőjét. Hogy kerül az Istennel kapcsolatba, s hogy marad az ő közelében.

A workshopot vezette: Szászi Balázs és Anikó – Schröffel Krisztián és Gabi