Nagyhét a családban

Szerző: | 2020. április 3.

A Magyar Katolikus Egyház hivatalos honlapján  találhatunk bőségesen segédanyagokat, imádságokat, melyek segítenek abban, hogy lélekben is készülhessünk Urunk feltámadásának ünnepére.

Barsi Balázs OFM különleges anyagot állított össze a Nagyhétre, amely a szertartások otthonainkban is végezhető részeit mutatja be. Az összeállítás segítséget nyújt a családok számára, hogy teljes legyen az ünnep. Letölthető ezen linken.

Olvassuk minden nap a Szentírást!

A Nagyhét Zsolozsmáiba is bekapcsolódhatunk az Imaórák Liturgiájának egy- vagy négykötetes kiadásával, illletve online felületen , valamint telefonos applikáción keresztül.

Az otthoni keresztutak végzéséhez segítség lehet néhány keresztút-gyűjtemény:
online Keresztút-gyűjtemény
– A keresztfához megyek c. könyv, Agapé kiadó
– Amelyik családban kisgyermek is van, ott javasoljuk kiemelni a keresztút állomásai közül valamelyiket (pl. Jézus elítélése, Jézus elesése, Jézus találkozása édesanyjával, Cirenei Simon segítsége, Jézus halála és feltámadása), melyről beszélgethetünk a kicsikkel, esetleg le is rajzolhatjuk, vagy el is készíthetjük közösen őket az otthon található alapanyagokból (pl. kőre festéssel, papírkartonból, fadarabokból), és úgy beszélgessünk róluk. Közösen is megfogalmazhatunk az állomásokhoz egy-egy imát. Mindehhez a szegedi Piarista Gimnázium honlapján is találhatunk gyerekeknek szóló keresztutat.

A nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye szintén közzé tett a családok számára egy liturgikus anyagot, mely segíti a Húsvét ünnepére való hangolódást.

(Összeállítva a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa által jóváhagyott “Segédanyag személyes és családi imához Nagyhét-2020.04.02. dokumentum alapján)