Karácsonyi képeslapok a gyógyítóknak

Szerző: | 2021. december 17.

Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért képeslapkészítő akciót hirdetett a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálata. Több mint kétezer-háromszáz darab saját készítésű, ragasztott, varrott, csipkézett, kézzel írt alkotás érkezett az egyházmegye minden szegletéből, iskolákból, plébániákról.

A sok-sok jókívánságot tartalmazó képeslapokat 2021. december 21-én kedden 13 órakor a Petri Gábor Klinikai Tömb aulájában adta át Kondé Lajos pasztorális helynök és Máramarosi Mária koordinátor Dr. Lengyel Csaba professzor úrnak, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökének.

Minden, beteget ápoló osztály számára küldtek néhány képeslapot, hogy a dolgozók kezéhez, szívéhez megérkezzen a velük együtt érző, szeretetüket küldő, nekik újult erőt kívánó emberek biztatása.

Miközben a beérkező borítékokat és dobozokat bontogatták a kórházlelkészségi munkatársak, az ő szívüket is megmelengették a gyermekrajzok, a fiatalok, a felnőttek szívéből érkező üzenetek, a sokféleség, a színek és a formák. A sok-sok üzenet közül néhányat szeretettel osztunk meg:

 

Kedves Orvosok, Ápolók!

Köszönöm, hogy világra segítettétek a kis öcsémet! Szeretettel kívánok jókarácsonyt! Ügyesek legyetek! (Zsolti, 10 éves)

 Kedves Orvosok, Ápolók, kedves Kórházi dolgozók!

Köszönöm, hogy egy éven át gyógyítottatok, ápoltatok. Szeretettel kívánom, hogy minden vágyatok teljesüljön! (Beni, 3. osztály)

Kedves Doktorok!

Segítettetek 2017-ben, megmentettétek a mamámat. Köszönöm szépen! Boldog Karácsonyt! (Rafaelló, 3. osztály)

Engedd, hogy ez a képeslap levegyen egy kis terhet a válladról (Anti, 17 éves)

 Áldott legyen a Fény, mely rád világít, és amely benned van. Kedves Egészségügyi dolgozó! Köszönöm áldozatos munkáját és áldott, békés karácsonyt kívánok! (Zoli, 59 éves)

 Kedves Egészségügyi Dolgozó!

Köszönöm szépen a kitartó munkáját és fáradozását, amit a betegekért tesz, értünk is! (Ica, 76 éves, Bordány)