Jó szóval az Irgalmasság Évében

Szerző: | 2016. március 18.

A Házasság hetében 5:1 Szóval szeress! címmel párkapcsolat-erősítő játékot hirdettünk házaspároknak. A boldog párkapcsolatok kommunikációját kutatások szerint az jellemzi, hogy ötször annyi pozitív, kedves üzenetet küldenek egymás felé, mint negatívat. A résztvevő párokat arra hívtuk meg, hogy 1+2 hétig tudatosan figyeljenek arra, hogy minél több kedves, elismerő szóval gazdagítsák a társukat. visszajelzéseiből az derült ki, hogy a játék meglehetősen nehéz volt, de nagyon sok ajándékot hozott a kapcsolatukba.

E tapasztalat alapján jó szívvel hívunk mindenkit az Irgalmasság Évében arra, hogy “jó szavakkal” is gyakorolja szerettei felé a hétköznapok irgalmas szeretetét.

A visszajelzésekből:

“Sajnos az 5:1 arányt nem sikerült elérnem, amit kis kudarcként ugyanakkor lelkesítő, megoldandó feladatként élek meg. Most szembesültem vele, hogy mennyire keveset is tudunk egy nap beszélni egymással. Ami kevés egymásnak szól, az általában nem egymásról. Nem is gondoltam, hogy ezek az apró gesztusok ilyen sokat javíthatnak a párunk kedélyállapotán, és ilyen sokat lendíthetnek a kapcsolatunkon.”

“Nagyon jó volt titokban tartani, hogy én egy játékban veszek részt. Viszont nagyon komolyan vettem, hogy ez ne csak játék legyen, hanem valóban a valódi érzésemet fejezzem ki, hogy a férjem érezze mennyire fontos nekem, és még 30 éves házasság után is érezze a szeretetemet. Volt bennem egy törekvés, hogy minél többször megdicsérjem, elismerjem az ő viselkedését, cselekedeteit, ami amúgy a rohanó hétköznapokban néha elmarad.”

 

voroshat_sziv