Hangos Biblia – az Ószövetség felolvasása

Szerző: | 2019. április 24.

2016-ban 500 önkéntes – köztük általános iskolások, középkorúak és nyugdíjasok – háromperces részletekben olvasta fel a Biblia Újszövetségének teljes szövegét, amiről hangfelvétel készült. Ezt a kezdeményezést folytatják most az Ószövetséggel, amelyhez 1640 önkéntesre van szükség.

TE IS CSATLAKOZHATSZ ITT!

– Amikor egy könyvbe beleolvasunk, a benne lévő információ élő tudássá válik. A Vatikán felmérése szerint a katolikus hívek 10 százaléka hallgatja és 1 százaléka olvassa a Bibliát – mondta el Benyik György, a tarjáni Szent Gellért Templom plébánosa. – Mi most a középiskolások, az sms-generáció körében is szeretnénk népszerűsíteni ezt a kezdeményezést, hogy találkozzanak a Szentírás szövegével.

Kiss-Rigó László püspök és Kondé Lajos pasztorális helynök szervezésében a Karolina és a Piarista gimnázium diákjait is bevonják a programba. Zólyomi Norbert hitoktató elmondta, a három perc éppen egy templomi felolvasás idejének felel meg. Ők a Szent István Társulat Biblia-szövegét veszik alapul. – Az önkéntesek a felolvasás végén elmondják a saját és településük nevét. Külön kérjük, senki ne fogja vissza magát! Örülünk, ha a dialektusokat is tükrözi a hangfelvétel.

A szegediek a Katolikus Házban csatlakozhatnak a felolvasókhoz, április 30-tól, keddenként 14 és 16 óra között. A felvételeket a tervek szerint szeptember 29-én, a Szentírás vasárnapján fejezik be. A háromperces részleteket feltöltik a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia honlapjára, de szeretnék máshogyan is terjeszteni.

(forrás: delmagyar.hu)