Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe

Szerző: | 2019. március 25.

Március 25. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe. A hetedik századtól kezdve kilenc hónappal karácsony előtt ünnepli az egyház, hogy Gábor angyal hírül adja Máriának: fia fog születni. “Nagy lesz ő, és a magasságbeli fiának fogják hívni.”(Lk,1,32)
Milyen gyönyörű csodája, ajándéka az életnek, hogy továbbadható, hogy gyermekeink születhetnek!
“Emlékszem, már két fiunk volt, amikor kezdtem vágyat érezni, hogy újra gyermekünk lehessen. De félelmeim voltak: Lesz-e elég pénzünk még egy gyermek neveléséhez? Hogy fogok 3 kicsi mellett dolgozni? Hogyan tudnánk megszervezni az életünket nagycsaládként? Vállalhatunk még egyet? Egyik éjszaka felébresztettek ezek a nyugtalanító kérdések. Kiültem a nappaliba, meggyújtottam egy gyertyát és csöndben imádkozni kezdtem. Ebben az imában Mária egészen közel került hozzám. És egyszer csak lecsillapodtak bennem a kérdések és egy örömteli béke született bennem: IGEN.
A következő hónapban megfogant a kisfiunk. Karácsonykor már a karjainkban tarthattuk. A gyermek Isten ajándéka. A legszebb.”
Életünk termékenysége megélhető a gyermek születésében. De az életet továbbadhatod más módokon is. Téged mire hív az élet? Milyen gyümölcs készülődik benned?

Hétköznapokon, amikor csak tehetjük, bemegyünk a Dómba egy negyedórás csöndes imára. Az ima végén egy Mária-dalt szoktunk énekelni. Ha szeretnél imádkozni valakiért vagy csak egyszerűen Isten jelenlétében lenni, gyere, legyél velünk Te is!