Egészségügyi dolgozókkal a Szegedi Dómban

Szerző: | 2022. június 28.

„Nagyon szép volt, és érdekes, erre egy egész nap sem volna elég”, jelezte vissza június 17-én és 24-én több egészségügyi dolgozó is, amikor végighallgatta, végignézte a Szegedi Fogadalmi templomról szóló idegenvezetést, a Dömötör tornyot és a Dóm tornyából megtekinthető látképet.

A lehetőséget a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálata szervezte, hogy a fáradságos munkából egy kicsit kihívja, felüdítse a deszki, hódmezővásárhelyi és makói kórházakban dolgozókat, akik közül több, mint negyvenen fogadták el a meghívást. A Dóm látogatására az érdeklődő családtagokat is szeretettel hívták, fontos szempont volt, hogy akik szeretnének, együtt is eljöhessenek, és egy szép, közös élményt kapjanak.

A történelem Szegedhez kapcsolódó eseményinek, alakjainak felidézése, egyféle múltba „utazás” után a résztvevők kötetlenül beszélgettek egymással és a kórházlelkészi szolgálat munkatársaival.

Sokan vállalkoztak a torony több mint háromszáz lépcsőjének megtételére is, amely után Szeged gyönyörű panorámájában gyönyörködhettek.

A látogatók megtekinthették a most látható időszaki kiállítást, Szekeres Erzsébet „fénnyel varrott”, lenyűgöző képeit is, amely augusztus 15-éig látható a Dóm Látogatóközpontban.

Máramarosi Mária koordinátor