Taizéi énekes imaalkalom az evangélikus templomban

Szerző: | 2020. február 11.

A körúton langyos szél fújdogál, az elmaradt vihar kellemes érzése a házasság hete újfajta rendezvényére hívogat. Jelmondata:”Csapatjáték szerelemmel”
Az evangélikus templomban taize-i énekekkel tarkított imaalkalom kezdődik az Ökumenikus Kórus közreműködésével a házasságok jövőjéért.
Cserháti Sándor evangélikus és Balogh Barnabás baptista lelkészek vezetik az alkalmat, megvilágítva ennek az Édenből átmentett közösségnek különböző aspektusait. Hogy stílusos legyek, eszembe jut Burns verse:
„Ha körülzúgna sors-vihar
rémségesen, rémségesen
szívemben lenne házad
oszd meg velem, oszd meg velem!”
(Ha mennél hideg szélben)
Nem csapott le a beharangozott orkán a városra, de a párkapcsolatokat mindenféle szélvész szaggatja. Pedig ami az egyik fél problémája, a társa hűséges támogatásával megoldható lenne. A felélesztett szenvedély legyőzhetetlenné tenné a szerelmet, mert „erős a szeretet, mint a halál” (Énekek éneke)- hallottuk a lelkészektől.
Az énekelt imádságok saját és utódaink, meglévő és jövendőbeli házasságaiért hangzottak a megoldás egyedüli forrását is megnevezve: „Jézus, életem, erőm, békém…benned bízom, te vagy az Úr, már nincs mit félnem, mert bennem élsz”.

Fotó: