Szerelemcsütörtök a Millenniumi Kávéházban

Szerző: | 2020. február 14.

Szerelemcsütörtökön 37 pár élt a felkínált lehetőséggel, hogy egy finom ital mellett felfrissítse kapcsolatát a CsaládKözPont által szervezett programon. Három “turnusban”, turnusonként háromnegyed órában a házaspárok kérdéseket kaptak, melyeknek megbeszélésére 5-6 perc állt rendelkezésre.

A Szerencsejáték Zrt-től kapott sorsológömbből húzták ki a vállalkozó párok a kérdések számát. Ezek a kérdések lehettek meglepőek, lehettek szokványosak, olyanok, amelyek naponta előkerülnek a beszélgetésekben, és olyanok is, amelyekről lehet, hogy még nem beszélgettek a párok. Ez a speciális kérdéssor még arra is jó lehet, hogy a kapcsolatban újraélessze a szerelmet.

A közeli kapcsolatok kialakulását és fenntartásának lehetőségeit sokan kutatták már. Egy kutatás során több mint 20 évvel ezelőtt Arthur Aron amerikai pszichológus és társai véletlenszerűen kiválasztott nőket és férfiakat ültettek le egymással szemben, odaadták nekik ezt a kérdéssort, és megkérték őket, hogy tegyék fel egymásnak a kérdéseket, beszélgessenek róla. A kutatók azt vizsgálták, hogyan kerül két ember közel egymáshoz. A kísérlet során a beszélgetés után megkérték a párokat, hogy néhány percig némán nézzenek egymás szemébe. A kísérlet után a kutatók nyomon követték az összesorsolt párok életének alakulását, és azt tapasztalták, hogy a párok több mint fele kapcsolatban maradt a vizsgálat után is, sőt az egyik pár össze is házasodott.

A beszélgetés alatt Csányi Monika fényképész várta a párokat egy fotóra, melyet egy szép keretben meg is kaptak helyben.