Országos családpasztorációs papi találkozó volt szeptemberben

Szerző: | 2014. október 9.

Őszi országos családpasztorációs papi találkozót tartottak

Bíró László püspök atya, az MKPK Családbizottságának elnöke őszi családpasztorációs papi találkozóra hívta a paptestvéreket. A találkozót a 2014. szeptember 22-24. között a leányfalui Szent Gellért  Lelkigyakorlatos Házban tartották.

A találkozó témái voltak: A házasság szentsége – kegyelem és jel; Európa és a házasság – család – élet; A házas lelkiség; A pap és a családpasztoráció.

Egyházmegyénkből Dr. Thorday Attila és Kövesdy Zsolt atya vett részt a találkozón.

Zsolt atya megosztotta velünk személyes gondolatait a programról:

A családpasztorációs papi találkozóról nehezen akartam hazaindulni. A sok-sok közös élmény, imádság, lelki, szellemi, gyakorlati táplálék feltöltött. Többször megkérdezték már tőlem, hogy mikor és hol töltekezem? Hát ez a néhány nap igazi “hétvége-fílinget” adott nekem, feltöltődve, új ötletekkel érkeztem haza. A bevezető szentírási alapozás egészen új ismereteket is adott. A világ és országunk “harcai” az egészséges családért és az élet védelméért csodálattal töltött el. Megerősített abban, hogy van értelme a “végeken” is megküzdeni az egészséges és helyes utakért. A közösség élménye, a hasonló problémák kezelése, új és ismeretlen irodalom a témákról. Egyszóval végre töltődtem valahol!

A találkozó kapcsán készült beszélgetést  és videót a magyarkurir.hu honlapján lehet megtekinteni, illetve a találkozón elhangzott előadások anyaga itt  érhető el.