Civil munkatársak kommunikációs képzése

Szerző: | 2018. október 10.

Egy plébánia működésében fontos segítséget nyújtanak a plébániai munkatársak, irodisták. Akár fizetett, akár önkéntes munkát végeznek, megbecsülésük mindannyiunk számára elsődleges. Ugyanakkor kulcsfontosságú az is, hogy olyan képzéseken vegyenek részt, amelyeken tovább fejlődhetnek mind emberileg, mind szakmailag. Természetesen ezek az alkalmak jó találkozási lehetőségek is egyben. Egy ilyen, a Pasztorális Helynökség által szervezett alkalomra várjuk a plébánián dolgozó munkatársakat (pl. irodista, temetőgondnok, családlátogató, áldoztatók, kórházlátogatók),

2018. október 24. 9 -13 óra között

egy kommunikációs tréningre

a Katolikus Házba (6720 Szeged, Dugonics tér 12.).

Ezen a délelőttön a résztvevők Rambala Éva, a Nemzetközi Erőszakmentes Kommunikációs Központ által akkreditált tréner segítségével ismerkedhetnek az erőszakmentes kommunikáció módszereivel.

Az erőszakmentes kommunikációról:

Az erőszakmentes kommunikáció lehetőséget nyújt arra, hogy szavakkal kifejezzük, mi él a szívünkben, valamint meghalljuk, mi lehet a másik szívében még akkor is, ha ő agresszíven fejezi ki magát.
Segítséget kapunk, hogyan kapcsolódjunk össze a belső erőnkkel, miközben együttérzéssel fordulunk a másik felé. Használatával megtapasztalhatjuk, hogy minden konfliktus egy nagyszerű lehetőség, hogy egymáshoz közelebb kerüljünk.
Útmutatást kapunk arra, hogy empátiával miként csökkenthetjük a családtagjaink, barátaink, munkatársaink, esetenként az utca emberével szemben kialakult hirtelen dühünket, haragunkat.
Az interaktív képzésen a módszer megismerése mellett lehetőség nyílik kipróbálni, hogyan rendezzük békésen a saját konfliktusainkat.