Tisza-parti randevú

Szerző: | 2015. február 18.

Tisza-parti Randevú 2015. február 14.

„… Ha a házastársak szeretik egymást, akkor tanúságot tesznek Isten jelenlétéről, és bizonyítékul szolgálnak létezésére. Ugyanakkor törekszenek a tökéletesség állapotára is. Így el lehet mondani, hogy a férj úgy szentelődik meg, ha szereti a feleségét; a feleség úgy szentelődik meg, ha szereti a férjét….” Igino Giordani
Ezekkel a gondolatokkal kezdték randevújukat a házaspárok szombat este a Fokoláre Mozgalom újszegedi közösségi házában. A meghitt hangulatú, gyertyafényes vacsora során a gasztronómiai élvezetek mellett egy rendkívüli menü-sort is „végigkóstolhattak”: aperitivként egy kedves bók, majd a különböző fogások során a kapcsolatuk helyzete, mi az, ami mostanában foglalkoztatja őket, esetleges csalódásaik, vágyaik, közös elhatározásaik…A vacsora után egy játékos vetélkedő során egészen különleges módon ismerhették meg egymást a résztvevők. Licitálhattak például, hogy kinek a leghosszabb az asszonyneve, ki volt a legmesszebb nászúton, illetve kinek a legfiatalabb az anyósa. Az est végén páros fotózáson is pózolhattak, akik szerették volna az utókornak is megörökíteni házasságuknak ezeket a pillanatait.
A szerelem új ízének felfedezése volt ez az együttlét, ahol ismét értelmet kapott az a vallomás, miszerint: ma jobban szeretlek, mint tegnap.

Köszönetet mondunk minden résztvevőnek! Jó folytatást kívánunk!

Fokoláre Közösség
Új család mozgalom